2017 parimad pahavaratõrjed

Millised programmid on 2017. aastal parimad pahavarade eemaldamiseks?

Uuringud näitavad, et küberkuritegevus kasvab kiirelt ning on pidevas muutumises, mis on tänapäevases maailmas tõsine probleem. Kuigi kasvanud on ühiskonna teadlikkus küberkuritegevusest, näib pahavarade areng olevat liiga kiire selleks, et kodukasutajad suudaksid selle tempoga kaasas käia. Vältimaks pahavararünnaku ohvriks sattumise riski peaksid kasutajad lisaks turvalistele brausimisharjumustele laadima endale ka usaldusväärse pahavaratõrje. Erinevalt viirusetõrjest suudab pahavaratõrje tuvastada ja eemaldada nii viiruseid kui ka ohtlikke küberparasiite nagu reklaamvara, brauserikaaperdajad ja muud sellised ohud. Lühidalt kokku võttes on tegemist laiahaardelise programmiga, mis takistab nii pahavaraliste kui ka potentsiaalselt soovimatute programmide tööd.

Tänapäeval on olemas palju erinevaid pahavaratõrjeid – mõned neist pakuvad reaalajas kaitset, mõned pakuvad peamiselt skännerit. On oluline mõista, et ükski programm ei suuda hallata kõike, seega on normaalne kasutada mitut erinevat programmi erinevate ohtude tuvastamiseks. Küberturbe eksperdid soovitavad seejuures kasutada üheskoos nii pahavaratõrjet kui ka viirusetõrjet. Iseenesest mõistetavalt on iga pahavaratõrje teistest pisut erinev, seega on raske valida ühte kindlat. Meie tiim valmistas ette nimekirja 2017. aasta parimatest pahavaratõrjetest ning kui sa otsid parasjagu sobivat pahavaratõrjet, peaksid sa kindlasti nendele soovitustele pilgu peale viskama. Kui sa soovid lugeda põhjalikke arvustusi, on iga lühikokkuvõtte juures ka viide pikemale artiklile.

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes on üks tuntumaid ja enim tunnustatud pahavaratõrjeid. Tuntud varasemalt Malwarebytes Anti-Malware nime all, kannab programm nüüd Malwarebytes 3.0 nime ning selle loojad on esitlenud tarkvara kui viirusetõrje asendajat. Võib julgusega väita, et Malwarebytes’i Premium versioon on uue generatsiooni toode, mis pakub pahavarakaitset ning kaitseb seejuures lunavaraviiruste ja pahavarade eest ning tagab kaitse isegi pahavaraliste veebilehtede eest. Peame ka mainima, et skänneeringu ajal muutub arvuti aeglasemaks, ent arvestades, kui kiiresti suudab see tarkvara kõiki süsteemi kirjeid ja faile kontrollida, ei tohiks see olla eriline probleem. Programmi Premium versioon sisaldab reaalajas kaitset ning blokeerib lunavaraviiruste rünnakuid ja ligipääsu pahavaralistele veebilehtedele. Premium versiooni saab proovida 14 päeva ning seejärel võib osta litsentsi $39.99 eest (see kehtib ühe aasta). Loe rohkem Malwarebytes 3.0 kohta.

Malwarebytes 3.0 antimalware

2. Plumbytes Anti-Malware pahavaratõrje

Plumbytes Anti-Malware on suurepärane pahavaratõrje nende jaoks, kes ei ole veebis niivõrd kogenud, kuna programmil on kasutajasõbralik funktsionaalsus ning kasutaja ei pea pead murdma kümnete erinevate muudetavate sätete üle. Tänu Plumbytes’i mitmekihilisele algoritmile skänneerib programm arvutit väga kiiresti. Erinevalt viirusetõrjetest tuvastab ja eemaldab Plumbytes nii pahavarasid kui ka nuhkvarasid, seega ei pea sa kannatama viiruste ja potentsiaalselt soovimatute programmide poolt tekitatud probleemide käes. Plumbytes’il on mitmeid kasulikke funktsioone: näiteks suudab see eemaldada Troojasid, juurvara ja usse ning kaitseb veebibrausereid kaaperdajate eest. Lühidalt öeldes pakub Plumbytes põhjalikku kaitset nii nuhkvarade kui ka pahavarade eest ning tegemist on ühe kõige võimsama turvaprogrammiga. Programmi litsents kehtib kuus kuud ning see maksab $49.99. Loe Plumbytes’i täispikka arvustust…

Picture of Plumbytes

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus viirusetõrje

Webroot SecureAnywhere Antivirus on üks väiksemaid ja kiiremaid viirusetõrjeid, mis suudab üllatavalt efektiivselt tuvastada pahavarasid ning kontrollib tänu oma võimsale skänneerimissüsteemile arvutit üksnes 20 sekundiga. Webroot viirusetõrjel on pilvepõhised serverid, kus on programmide andmebaas ning tarkvara kasutab neid andmeid selleks, et selgitada välja, kas kasutaja arvutis olevad failid on turvalised või mitte. Kui viirusetõrje leiab mõne tundmatu programmi, saadab see päringu serverisse ja hoiab seni programmil silma peal, et näha, kas programm alustab kahtlaseid toiminguid. Webroot AntiVirus teeb seejärel teatud toiminguid vastavalt serverist saadud infole. Webroot suudab eemaldada nii pahavarasid kui ka nuhkvarasid ning kaitseb reaalajas ka brausimissessioone. Lisaks sellele kaitseb see isegi veebikaamerat nuhkide eest. Webroot SecureAnyWhere Antivirus viirusetõrje litsents maksab $25.99 aastas. Loe siit Webroot AntiVirus viirusetõrje täispikka arvustust.

Picture of Webroot AntiVirus

4. Zemana Anti-Malware pahavaratõrje

Zemana AntiMalware on uus, ent võimas pahavaratõrje, mis suudab arvutit kontrollida 5 minutiga. Zemana tasuta versioonil on küll vähem funktsioone kui tasulisel – tasuta versioon tuvastab pahavarad ja eemaldab need, puhastab veebibrausereid ja võitleb juurvaradega, ent tasuline versioon sisaldab ka reaalajas kaitset, kaitseb arvutit lunavaraviiruste rünnakute eest ja pakub 24/7 tehnilist tuge. Üks suurimaid Zemana eeliseid on tasulise versiooni taskukohane hind – see maksab vaid $6.95 aastas. Loe siit rohkem Zemana AntiMalware kohta.

Screenshot of Zemana scan

5. OSHI Defender

OSHI Defender ei ole ehk nii suur konkurent eelnevalt mainitud programmidele, ent see on siiski väga võimekas. OSHI Defender tagab turvalised veebimaksed, kaitseb isikuandmeid ja üleüldiselt veebitegevusi. Programmi peamine eesmärk on kaitsta arvutit sissetungijate, pahavarade ja muude programmide eest, mis rikuksid kasutaja privaatsust. OSHI Defender, nagu ka Webroot, on pilvepõhine programm, mis suudab arvutit skänneerida kiiresti. Eksperdid soovitavad seda kasutada üheskoos viirusetõrjega, kuna hoolimata sellest, et programm suudab eemaldada pahavara, on tegemist peamiselt privaatsuse kaitsjaga ning seetõttu ei pruugi tarkvara tuvastada väga vanu või väga uusi küberohte. OSHI Defenderi litsents kehtib kuus kuud ja maksab $39.99. Loe rohkem OSHI Defender kohta…

OSHI Defender in action

BOONUS: Paranda ja optimeeri kahjustatud süsteem ning eemalda pahavara Reimage abil

Reimage on võrdlemisi uus programm, mis on meie arvates väga kasulik. Tegemist on väga võimeka arvutiparandajaga, mis kontrollib süsteemis riistvara-, turva- ja stabiilsusprobleeme. Programm annab teada tehnilistest probleemidest, mis võivad takistada arvutil täiel võimsusel töötamast ning samuti suudab see tuvastada ja eemaldada pahavarasid nagu viirused, reklaamvara, Troojad, juurvara, nuhkvara ja ussid. Reimage annab kasutajale ka teada arvuti stabiilsuse kohta. Lisaks kõigele on sellel väga kasulik funktsioon – nimelt kasutab programm kirjeid oma veebiandmebaasist (kus on üle 25 miljoni faili), et asendada kadunud või katkiseid Windowsi faile (süsteemifailid, DLL-d, registrivõtmed ja muu selline). Reimage’i litsents maksab $69.95 aastas. Loe rohkem Reimage’i funktsioonide kohta Reimage’i arvustusest.

Reimage scan

Autori kohta
Loe teistes keeltes