2017 parim pahavaratõrje

2016. aastal koges küberturbe kommuun arvukalt väljakutseid. Näiteks, Kaspersky küberturbeeksperdid teavitasid oma poolaasta aruandes, et ainuüksi 2016. aasta teises kvartalis toimus 172 miljonit pahavararünnakut. Lausa 191 riiki on vähemal või suuremal määral olnud mõjutatud küberkurjategevusest ning samal ajal on miljonid kodukasutajad, ettevõtted ja organisatsioonid kannatanud tagajärgede käes. Kahjuks oleks naiivne loota, et 2017. aastal näeb mingeid muudatusi. Just vastupidiselt, eksperdid ennustavad, et võib näha veel suuremat küberohtude levikut ning nende tegevusvaldkonna laienemist . Selle näiteks on kas või raviasutuste ründamine, mis on näimas trendistuvat . Häkkerid leiavad kindlasti uusi meetodeid, kuidas interneti kaudu rünnata ühiskonna jaoks olulisi infrastruktuure.

On seega täiesti normaalne, et organisatsioonid ja ettevõtted panustavad aina rohkem sellesse, et oma andmebaase ja klientide andmeid kaitsta. Kuigi väiksemal skaalal, peaksid sellele mõtlema ka kodukasutajad. Tuleks meeles hoida, et isiklike failide turvalisena hoidmine ja arvuti kaitsmine on täielikult sinu kätes. Mõistetavalt võib olla keeruline leida parim viis oma seadme kaitsmiseks, eriti, kuna olemas on tuhandeid erinevaid turvaprogramme . Seetõttu oleme kokku pannud ülevaate pahavaratõrjetest, mis võivad olla just sulle parimad. Kõiki neid programme on testinud meie tiimi eksperdid ning need on täiesti turvalised kasutamiseks. Iga nimekirjas oleva programmi juures on ka viide detailsemale kirjeldusele ning allalaadimislehele.

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes 3.0 on pahavaratõrje, millest mõned teist on ehk juba kuulnud. Malwarebytes on kõrgelt hinnatud oma võimsa tasuta skänneerija poolest, ent Premium Malwarebytes 3.0 versioon pakub palju enamat. Programmi loojad on öelnud, et tarkvara kõige hiljutisem versioon seab pahavaratõrjetele täiesti uue standardi, pakkudes neli korda kiiremat skänneerimist ja uue generatsiooni süsteemikaitset. Programmi peamine eesmärk on kaitsta seadet erinevate pahavarade eest ning ka muude ohtude eest, mis üritavad arvutisse tungida. Veelgi enam, Premium versioonil on rikkalikult lisafunktsioone, mis takistavad kasutajat külastamast ebaturvalisi ja potentsiaalselt pahatahtlikke veebilehti, samuti suudab see eemaldada juurvara ning parandada kahjustatud faile. Igal juhul on tegemist väga kasuliku pahavaraga, mille saab endale hankida $39.99 eest. Premium litsents kehtib üks aasta pärast aktiveerimist. Sa saad lugeda Malwarebytes 3.0 kohta rohkem sellest artiklist.

Malwarebytes anti-malware image

2. Plumbytes Anti-Malware pahavaratõrje

Plumbytes pahavaratõrje on võrdlemisi uus toode turul, ent on juba lühikese ajaga saavutanud küberturbekommuuni heakskiidu. Seda sugugi mitte põhjuseta. Programm katab kõige olulisemad turbevaldkonnad: blokeerib pahavararünnakuid ja eemaldab parasiite, mis on juba arvutisse sattunud; hoiab ära ebaturvaliste programmide installeerimise ja taastab süsteemi stabiilsuse pärast pahavara eemaldamist. Need kasulikud funktsioonid on pakitud minimalistlikku ja kergelt mõistetavasse kasutajaliidesesse (UI), mis võimaldab programmis navigeerida kerge vaevaga. Plumbytes Anti-Malware pahavaratõrje sobib kahtlemata neile, kellel on vähem kogemust arvutitega. Kui programmi kasutamisel peaks aga tekkima probleeme, on Plumbytes tehniline tugi valmis abistama 24/7. Põhjaliku pahavarakaitse ja abivalmi tehnilise toe saab osta $49,99 eest aastas. Kui sa soovid rohkem selle programmi kohta teada saada, klõpsa siia, et lugeda Plumbytes Anti-Malware 2016 arvustust.

Plumbytes anti-malware image

3. Bitdefender Total Security 2017

Bitdefender on kahtlemata pahavaratõrjete liider. Programm sobib Windows, Mac OS ja Android operatsioonisüsteemidele ning suudab korraga toetada kuni 5 seadet. Programmi loojad on suutnud arendada välja hea tasakaalu põhjaliku viirusetõrje ja hõlpsasti kasutatava pahavaratõrje vahel, pakkudes seeläbi abi tavakasutajatele. Üks programmi märkimisväärne omadus on selle kergekoelisus, mistõttu ei kurna programm arvutit. See on kasulik ka kaasaskantavate seadmete puhul, kuna programm ei kurna akut ning hoiab süsteemi töökindla ja kiirena. Rääkides programmi miinustest, siis peaks mainima, et see on üsna kõrge hinnaga, makstes $89,99 aastas. Kui otsid aga head diili, siis võid pilku peal hoida Bitdefender ametlikul kodulehel, kus pakutakse tihti programmi soodushinnaga. Loe siit lähemalt Bitdefenderi kasulike funktsioonide kohta.

Bitdefender anti-malware image

4. Zemana AntiMalware pahavaratõrje

Zemana pahavaratõrje on loodud spetsiaalselt Windows operatsioonisüsteemile. Kuigi kõik selle funktsioonid ei ole võrreldavad mõningate eelnevalt mainitud pahavaratõrje hiiglastega, pakub Zemana siiski täiesti piisavat kaitset mitmete erinevate küberohtude vastu. Programm on väga kergekoeline, võrreldes enamike teiste pahavaratõrjetega, ent see suudab pakkuda reaalajas kaitset , puhastada brauserit potentsiaalselt soovimatutest pluginatest, laiendustest ja tööriistaribadest. Zemana aitab ka süsteemi taastada pärast juurvara eemaldamist, mis on funktsioon, mille poolest ei saa just paljud pahavaratõrjed kelkida. Need, kes otsivad uuenduslikku pahavarakaitset, võiksid kindlasti proovida Zemana AntiMalware pahavaratõrjet. Märkimisväärne on ka asjaolu, et selle programmi Premium versiooni aastane litsents maksab üksnes $6.96, mistõttu on tegemist ühe soodsaima pahavaratõrjega. Loe meie leheküljelt Zemana AntiMalware detailsemat arvustust, kui oled huvitatud selle programmi hankimisest.

Zemana anti-malware image

5. Emsisoft Anti-Malware pahavaratõrje

Sa võid olla kuulnud Emsisoft’ist kui ettevõttest, kes võitleb aktiivselt lunavaraviiruste vastu. Emsisofti tarkvaratiim ei keskendu aga üksnes nendele viirustele ning nad loovad ka mitmeid pahavaratõrjeid. Üks neist on Emsisoft Anti-Malware Windows OS jaoks. Programmil on sisseehitatud kahemootoriline skänneerija, mistõttu suudab programm süsteemi läbi ja lõhki uurida vähem kui minuti jooksul. Lisaks kaitseb see pahavaratõrje kasutajat veebis lehitsemise ajal ning kontrollib automaatselt kõiki allalaaditavaid faile. Emsisoft ametlikul veebilehel võib näha, et selle mitmekülgse toote hind algab $39.95-st aasta kohta. Emsisoft Anti-Malware pahavaratõrjel on aga teisigi kasulikke funktsioone, mida me ei ole selles põgusas ülevaates maininud, ent mille kohta saad sa rohkem lugeda klõpsates sellel lingil.

Picture representing Emsisoft Anti-Malware software

Boonus: Reimage mitmekülgne tööriist arvuti kaitsmiseks ja parandamiseks

Enamikel pahavaratõrjetel on teatud tugevused, millele nad rõhuvad. Seega, selleks, et kaitsta oma arvutit põhjalikult, soovitatakse kasutajatele tihti laadida mitu erinevate turvaprogrammi. Nii võib aga kuluda üsna palju raha arvuti turvaprogrammide peale, samuti võivad mitu erinevat programmi võtta arvutis lihtsalt liiga palju ruumi. Õnneks on olemas aga lahendus — kõik-ühes programm, mis kombineerib pahavaratõrjete parimad funktsioonid. Selleks on Reimage. Sa ei tohiks seda kõrge kvaliteediga programmi seostada negatiivsete arvustustega, mis see varasemalt sai – ettevõte on teinud läbi täieliku taassünni ning teeb koostööd lausa niivõrd tuntud viirusetõrjetootjaga nagu Avira AntiVir. Reimage’i võimekas pahavaraskänneerija ei ole aga ainus funktsioon, mille poolest võib Reimage uhke olla. Programm on saanud kiidusõnu ka süsteemi parandamise poolest. See suudab taastada kahjustatud või kustutatud süsteemifaile, sorteerib Windowsi registrifaile ning parandab üleüldiselt arvuti jõudlust. Loe rohkem programmi hinna ja funktsioonide kohta sellest Reimage arvustusest.

Reimage anti-malware

Autori kohta
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Pahavara, viiruste ja nuhkvaraga võitlemise ekspert...

Võta ühendust autoriga Linas Kiguolis
Ettevõtte Esolutions kohta lähemalt

Loe teistes keeltes