2017 parim tasuta viirusetõrje

Otsid tasuta viirusetõrjet, mis kaitseks su arvutit kõige ohtlikumate viiruste eest? Siis peaksid sa kindlasti viskama pilgu üle mõningatele nõuannetele, kuidas valida parim, kuna olemas on tohutult palju erinevaid küberturbe ettevõtteid, kes pakuvad tasuta programme. Hoidu ajakulust, mis kaasneks kümnete tasuta programmide katsetamisega ning loe meie lühikokkuvõtet 2017 parimate viirusetõrjete kohta.

On selge, et suurenenud lunavaraviiruste rünnakute hulga tõttu on äärmiselt oluline hankida usaldusväärne viirusetõrje. Kuigi tarkvarade tasulised versioonid on tavaliselt pisut võimsamad, on olemas ka täiesti tasuta programme, mis on niivõrd võimsad, et suudavad tagada sarnase tasemega turvalisuse, mida pakuvad mitmed tasulised programmidki.

Pea aga meeles, et on soovitatud kasutada koos viirusetõrjet ja pahavaratõrjet või nuhkvaratõrjet, kuna tüüpilised viirusetõrjed on loodud eelkõige selleks, et kaitsta süsteemi kriitiliste ohtude eest, samas kui nuhkvaratõrjed ja pahavaratõrjed suudavad eemaldada ka reklaamvara, brauserikaaperdajaid ja muid kahtlaseid potentsiaalselt soovimatuid programme (PUP-e).

Asume aga nüüd asja kallale ja räägime lähemalt, millised on 2017 parimad viirusetõrjed, et sa saaksid kiiremas korras hankida endale usaldusväärse turvaprogrammi.

The best free antivirus 2017

1. Avira Free Antivirus viirusetõrje

Avira Free Antivirus viirusetõrje analüüsib kogu süsteemi ühe nupuvajutusega. Programmil on kasutajasõbralik disain, mistõttu sobib see hästi ka vähem kogenud arvutikasutajatele. Avira Free Antivirus loob arvutile kilbi, mis suudab kaitsta erinevate pahavarade eest, sealhulgas viiruste, Troojade, usside ja nuhkvara eest.

Programm tugineb pilvepõhisele skänneerijale, mis tähendab, et kahtlaste programmide “sõrmejälgi” kontrollitakse veebiserveri vahendusel ning reaalajas ja seejärel saadetakse vastus kasutaja arvutisse. Ilmselt üks selle programmi ainsaid miinuseid on asjaolu, et arvuti muutub skänneeringu ajal tunduvalt aeglasemaks.

Arvestades aga, et programm on tasuta ning selle pahavara tuvastusmäär on väga kõrge, ei ole aeglane süsteem niivõrd suur probleem. Tarkvara sobib nii Windowsi kui Mac kasutajatele. Kui soovid rohkem teada selle viirusetõrje kohta, külasta tarkvara arendaja ametlikku kodulehte.

Avira Free Antivirus

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus viirusetõrje tasuta versioon pakub rikkalikult funktsioone neile, kes ei soovi tasulist programmi. Tarkvara garanteerib efektiivse skänneerimise ja viiruste eemaldamise, aktiivse ohukontrolli ning suurepärase kaitse pettuste eest.

Programm jälgib avatud rakendusi ja blokeerib need, kui peaks tuvastama kahtlase käitumise, samuti takistab programm ligipääsu petturlikele saitidele, mis väidavad end olevat turvalised, ent tegelikult varastavad kasutajate andmeid. Bitdefender Antivirus Free tarkvara sobib Windows 7 SP1, 8, 8.1 ja 10 operatsioonisüsteemidele, ent olemas on ka tasuta kaitse Mac ja Android kasutajate jaoks.

Kuigi Bitdefenderi tasuta versioonis ei ole palju kasulikke funktsioone, mida võib leida selle tasulisest versioonist, on selle põhiline viirusetõrjemootor siiski sama tugev nagu tasuliselgi. Kui sa oled huvitatud sellest viirusetõrjest, külasta ametlikku Bitdefender Free veebilehte ja uuri lisaks.

Free Bitdefender edition

3. Avast Free Antivirus viirusetõrje

Avast Antivirus viirusetõrje tasuta versioon on auhinnatud toode, mis kaitseb seadet reaalajas. Viirusetõrje on väga detailitäpne, skänneerides programmi koode ning tuvastades kahjulikud. Avasti VirusLab loob koodi vastu “vaktsiini” ning saadab selle kõikidesse Avastiga kaitstud arvutitesse.

Programm suudab blokeerida petturlikke veebilehti ning tuvastada pahavarasid nagu lunavara, viirused, reklaamvara, brauserikaaperdajad ning hoiatab isegi vananenud tarkvara eest. Veelgi enam, Avasti tasuta versioon kontrollib ka, et kõik seadmega ühendatud võrgustikud ja muud seadmed oleksid turvalised – nende hulka kuuluvad näiteks printerid, telefonid, televiisorid, tahvelarvutid ja muu selline.

Avastiga on väga lihtne tuvastada ja uuendada programme, millel on turvaauke ning seetõttu on lihtsam ennetada küberrünnakuid. Lisaks kõigele saab skänneerida arvuti jõudlust ning kaitsta oma paroole, mis on kahtlemata üks selle kasulikumaid funktsioone. Avast sobib Windows, Mac ja Android seadmetele; kui soovid seda ise proovida, külasta ametlikku Avasti veebilehte.

Avast Free Antivirus

4. AVG AntiVirus Free viirusetõrje

AVG AntiVirus Free viirusetõrje on järjekordne hea valik neile, kes otsivad tasuta viirusetõrjet. See konkreetne programm skänneerib süsteemi leidmaks nii pahavarasid kui ka jõudlusprobleeme ja pakub ka reaalajas kaitset, mis blokeerib pahatahtlikud allalaadimised ja väldib seadmesse tungivaid pahavaralisi programme.

Kasutajasõbraliku liidese tõttu on programmi väga lihtne kasutada – programm teeb enamus asju automaatselt, lastes kasutajal lihtsalt rahulikult istuda ja oodata, kuni arvuti on puhastatud. Programm uuendab end ise regulaarselt, seega sa ei pea muretsema isegi uuendamise pärast – programm laadib kõige uuemad viiruste definitsioonid oma serverist automaatselt.

Programm sobib Windows XP SP3, 7, 8, ja 10 ning Mac OS 10.8 ja uuemate ning isegi Android 2.2 ja uuemate versioonidega. Programm on hinnatud pahavaraliste URL-de efektiise blokeerimise eest, seega on see suurepärane valik neile, kes ei soovi raha välja käia turvaprogrammi eest. Loe siit rohkem selle viirusetõrje kohta.

AVG Antivirus Free

5. Panda Free Antivirus viirusetõrje

Panda Free Antivirus viirusetõrje ei jää kuidagi maha teistest ning on samuti hea lahendus neile, kes otsivad võimast tasuta programmi. Kergekoeline ent võimekas programm sobib Windows 10, 8/8.1, 7, Vista, ja XP süsteemidele. Tarkvaral on väga kerge kasutajaliides, mistõttu on see eelistatud vähem kogenud kasutajate seas.

Panda Free turvab USB draivereid ning pakub ka Rescue Kit funktsiooni, mis aitab arvutit parandada kriitiliste olukordade puhul. Üks Panda väga kasulik funktsioon on reaalajas kaitse, mis tähendab, et tarkvara blokeerib autoriseerimata katseid installeerida arvutisse pahatahtlikke programm.

Nõuanne: ole ettevaatlik, kui installeerid selle programmi ning veendu, et sa tühistaksid valiku kõikide lisapluginate ees, kui sa ei soovi, et su brauseri avaleht muutuks järsult. Panda skänneerib süsteemi ka üsna aeglaselt, võrreldes teiste tasuta viirusetõrjetega. Loe siit rohkem Panda tasuta versiooni kohta.

Panda Free Antivirus

Proovi kõik-ühes toodet: Reimage

Viirusetõrjed on tänapäevases maailmas hädavajalikud, kuna nad suudavad blokeerida pahavaralisi programme, mis võivad muidu märkamatult arvutisse lipsata. On olemas aga tööriist, mis pakub rikkalikku funktsioonide kogumit üksnes €37.95 eest aastas.

Selleks programmiks on Reimage ja see võib täielikult muuta su arvuti töökindlust. Programm skänneerib süsteemi, et analüüsida probleeme seoses riistvaraga, turvalisuse ja stabiilsusega ning parandab leitud vead. Üks Reimage'i unikaalne funktsioon on Avira AntiVir skänneerimismootori kasutamine, mis aitab süsteemist eemaldada nii pahavarasid kui nuhkvara, samal ajal töötab programm aga süsteemi optimeerijana.

Kõigele lisaks on programmil suur Windows failide andmebaas, mis tuleb kasuks siis, kui kasutajal on vaja arvutit parandada pärast viiruse laastamistööd. Reimage muudab su arvuti kiiremaks, parandab selle jõudlust ja stabiilsust ning eemaldab kriitilisi probleeme, seega selle hinna eest saad sa kõik-ühes tööriista, mis töötab täiuslikus harmoonias enamike viirusetõrjetega. Kui soovid teada rohkem Reimage'i kohta, loe seda arvustust.

Reimage 2017

Autori kohta
Loe teistes keeltes
Failid
Tarkvara
Võrdle