2017 parimad tasuta pahavaratõrjed

Millised on 2017. aasta parimad tasuta pahavaratõrjed?

Tänapäeval ei ole küberkurjategevuse haare midagi vähemat kui eepiliselt ulatuslik. Pahavara on peamine viis, mille abil võtavad küberkurjategijad kontrolli ohvrite arvutite üle ning seega peaks iga arvutikasutaja võtma ette teatud samme selleks, et peatada sellised rünnakud õigel ajal.

Kuigi on oluline olla kursis küberkurjategevuse uudistega, tuleb siinkohal asja võtta realistlikult – kõikide hiljutiste pahavara levimise trendide ja petturite trikkidega kursis olemine ja uudiste lugemine võtab väga palju aega ning paljude inimeste jaoks on see ka lihtsalt igav.

Seega, parim lahendus on laadida endale usaldusväärne pahavaratõrje, mis aitab sul hoida oma arvutit turvalisena veebis lehitsedes.

Pole mingi saladus, et suur osa parimatest pahavaratõrjetest on tasulised programmid ning vaid mõned neist pakuvad lühikest tasuta prooviperioodi. Mis siis, kui sul ei ole võimalik või sul pole soovi maksta turvaprogrammi eest? Seda ei tasu sugugi häbeneda, kuigi tasulised versioonid on tavaliselt pahavaraga võitlemisel efektiivsemad.

Olemas on aga palju kasulikke tasuta pahavaratõrjeid, mis suudavad su arvuti parandada, kui sa peaksid kogemata sattuma mõne pahavara otsa. Alljärgnevalt leiad nimekirja parimatest pahavaratõrjetest, mis hoiavad su arvuti pahavarast puhtana täiesti tasuta.

Best free malware removal tools of 2017

NÕUANNE: Palun ole ettevaatlik alati, kui installeerid tasuta programme. Laadi programme alla üksnes usaldusväärsetest allikatest ning vali installeerimisel Custom/Advanced sätted, et valida üksnes soovitud programm ja hoida eemale soovimatutest lisanditest, brauseritööriistadest ja muust sellisest.

1. Avira Free Antivirus viirusetõrje

Avira Free Antivirus on tuntud oma suurepärase pahavara tuvastusvõime poolest. Tasuta version kaitseb pahavarade nagu viiruste, Troojade ja nuhkvara eest. Programm põhineb Protection Cloud funktsioonil, mis analüüsib anonüümselt kahtlaseid asju pilvepõhiselt. Kuigi tasuta versiooni skänneerija on aeglasem kui Pro versiooni oma, on sellel tarkvaral palju kasulikke funktsioone. Mitmete kohandamisvõimalustega skänneerija ja valik tasuta pluginaid on juba ainuüksi omadused, mistõttu väärib see tasuta pahavaratõrje kindlasti su tähelepanu.

Avira Free Antivirus

2. Malwarebytes Free 3.0

Malwarebytes on tuntud nimi nende jaoks, kes on pisut kursis küberturvalisuse valdkonnaga. See ettevõte on töötanud välja juba aastaid erinevaid tooteid nii kodukasutajatele kui ka ettevõtetele. Nende hiljutine toode, Malwarebytes 3.0, on täiesti uus pahavaratõrje, mis pakub tasuta versiooni neile, kes ei soovi maksta turvaprogrammi eest. Programm pakub kõigepealt 14 päeva pikkust Malwarebytes Premium prooviperioodi ning lülitab end siis tasuta versiooni peale. Tasuta versioon töötab nagu pahavaratõrje/nuhkvaratõrje, mis tähendab, et see on võimeline tuvastama väga mitmeid erinevaid pahavarasid. Malwarebytes 3.0 tasuta versioonil on ka juurvaratõrje funktsioon, mis aitab eemaldada juurvarasid ning parandada faile, mis on rikutud. Loe rohkem informatsiooni Malwarebytes tarkvara kohta siit.

Malwarebytes Free 3.0

3. Emsisoft Emergency Kit

Kuigi Emsisoft pakub tasuta 30 päevast prooviperioodi Emsisoft Anti-Malware tarkvarale, ei ole üks kuu kaitset piisav. Kui sa otsid tasuta pahavaratõrjet, siis võiksid sa kaaluda Emsisoft Emergency Kit laadimist. Seda komplekti võib kirjeldada kui programme, mida ei pea isegi installeerima selleks, et skänneerida ja eemaldada arvutiviiruseid. Üks selle programmi kasulikke omadusi on selle kaasaskantav olemus – sa saad seda hõlpsalt kasutada USB-seadmel või teises arvutis. Komplekti kuulub Emsisoft Emergency Kit skänneerija, millel on ilus kasutajaliides ning Emsisoft Commandline skänner, mida kontrollib Command Prompt. Komplekt suudab tuvastada ja eemaldada viiruseid, usse, troojasid, helistajaid, klahvinuhke ja paljusid teisi nuhkvarasid/pahavarasid. Selle programmi miinus on reaalajas kaitse puudumine ning võrdlemisi aeglane funktsioneerimine, võrreldes teiste alternatiivsete lahendustega.

Emsisoft Emergency Kit

4. Panda Free Antivirus viirusetõrje

Panda Free Antivirus on absoluutselt üks parimaid tasuta turvaprogramme, mis on hetkel saadaval. See kergekoeline programm on väga lihtne ning võimas. Panda Antivirus tasuta versioon pakub maksimaalset kaitset ka uuemate pahavarade eest, uuendab end automaatselt ning ei aja kasutajat segadusse keeruliste sätetega. Panda Free Antivirus ei saa aga kelkida skänneeringu kiiruse poolest, kuna võtab pisut aega, kuni programm kontrollib ohtude olemasolu. Arvestades aga, et see programm pakub reaalajas kaitset nuhkvara ja pahavara eest, kaitseb USB-seadmeid nakkuste eest ning pakub Rescue Kit hädaabifunktsiooni kriitiliste olukordade pudul, on see kahtlemata toode, mida kaaluda siis, kui otsid tasuta pahavaratõrjet. Panda Security pakub ka oma tasulistel versioonidel tasuta prooviversioone, juhul, kui sa soovid võrrelda tasuta ja tasulist toodet.

Panda Free Antivirus

5. Spybot Search and Destroy

Spybot tasuta versioon on hea valik neile, kes otsivad tasuta pahavaratõrjet ning ka neile, kes otsivad lihtsalt lisakaitset. Programmi skänneerija suudab tuvastada juurvara, nuhkvara, ja pahavara ning isegi, kui programm ise on võrdlemisi aeglane, on see kahtlemata väga kasulik tööriist, mida võib tõhusalt kasutada enamike teiste viirusetõrjetega üheskoos. Programmil on ka funktsioone kogenud arvutikasutajate jaoks ning see võimaldab skänneerida teatud asukohast alates, kontrollida üksikuid faile või kaustasid, seda kõikjal arvutis või võrgustikus. Lisaks sellele skänneerib Spybot Search & Destroy faile valge nimekirja põhjal, mis aitab programmil tuvastada, kas fail on turvaline või mitte. Sellel tasuta programmil on ka tasuta kasutajatugi, seega saad sa alati abi Spyboti klienditoelt. Loe selle toote kohta rohkem Spyboti arvustuses.

SpyBot Search and Destroy

6. Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Microsoft pakub kõikidele Windowsi kasutajatele tasuta turvatarkvara. Varasemalt kasutati Microsoft Security Essentials tarkvara Windows Vista ja Windows 7 kaitsmiseks viiruste ja nuhkvarade eest ning Windows 8 puhul on see asendatud Windows Defender'ga, millel on sisseehitatud kaitse viiruste, pahavarade, nuhkvarade vastu. Windows Defender pakub reaalajas ja pilvepõhjust kaitset ning kõik need funktsioonid aitavad iga Windowsi kasutajat turvalisena hoida. Kahjuks aga võib Windows Defenderi kasutamine teiste pahavaradega koos olla ebaproduktiivne ning võib põhjustada operatsioonisüsteemi aeglustumist või muid sarnaseid probleeme. Need turvaprogrammid ei saa pahavara tuvastamises just eriti kõrgeid skoore, seega isegi, kui need programmid võivad sind kaitsta enim tuntud küberohtude eest, ei peaks sa ootusi just väga kõrgeks tõstma.

Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Sulle ei meeldi raha raisata? Installeeri kõik-ühes programm

Kuna saadaval on nii palju erinevaid viirusetõrjeid, pahavaratõrjeid, arvuti optimeerijaid ja muid programme, on raske valida ühte õiget. Siiski on programme, mis suudavad ühekorraga teha ära väga palju tööd ning Reimage on üks neist toodetest. Kuigi minevikus on Reimage saanud negatiivseid arvustusi oma turundusmeetodite tõttu, on ettevõte nüüd muutunud ning on üks parimaid saadaval olevaid programme, mis on kiirelt kogumas usaldust ja saavutamas paremat mainet. Ka meie arvates on Reimage väga kasulik programm, kuna see kombineerib endas pahavaratõrje, arvuti optimeerija ja failitaastaja omadused. Programmil on sisseehitatud Avira AntiVir skänneerimistehnoloogia, mis garanteerib väga kõrge pahavara tuvastamise määra ning samuti suudab Reimage parandada Windowsi tõrkeid, muuta arvutit kiiremaks ning asendada katkised või kustutatud Windowsi süsteemifailid, tagades seeläbi arvuti korraliku funktsioneerimise. Kuigi tegemist on tasulise programmiga, soovitame lugeda selle kohta lähemalt sellest arvustusest.

Reimage Repair

Autori kohta
Loe teistes keeltes